De Zon!

Geheid dat je hem niet hebt gemist, want jeetje, wat deed hij zijn best dit weekend!

Heerlijk om weer buiten bezig te zijn met zonder jas!

 

Wij hebben er een bezig weekend van gemaakt. Zaterdag zijn er heel veel struiken in pot gezet en op de containervelden geplaatst, de blokhut opgeruimd, aangeplant met, door ons zelf opgekweekte, siergrassen en een stuk tuin uitgegraven, om vandaag betonplaten te leggen. Zo kunnen wij komende lente weer lekker los gaan met de zomerbloeiers.

 

 

Want wist je dat eigenlijk wel? Dat je vanaf half april bij ons terecht kunt voor de mooiste perkplanten om jouw tuin, terras of balkon op te fleuren? Nee he?

Kom dan rond die tijd maar eens even aan!

 

Fijn was dat, lekker met de handen in de grond, op de (krakende) knieën, ik ben tenslotte ook al 25 geweest, en Wilma die, natuurlijk steeds met me wil spelen omdat ik er zo uitdagend bij zit op de grond en áltijd de bal neerlegt op de plek waar ik net het plantje in de grond wil zetten. 

 

Vandaag wil ik in het bijzonder de boomkweker en de vader bedanken, want zonder hen kon ik het natuurlijk niet. Ik mis toch echt de spierballen om de grond fatsoenlijk te spitten, want met de uitleg 'ie mot dan zo goan stoan en dan hol ie de batse zo en dan druk ie een betje met lomp gewicht tegen de stelle an zo' lukte het ook niet erg best. 

De boomkweker is van het grote materieel, het komt in vol ornaat met Bobcat en een stapel betonplaten aanrijden en dan mag ik de haak in het gat doen, zodat hij ze kan tillen en op de plek kan leggen.

Kortom, ik was een soort van tegen de bats aan hangende gemeentewerker, die kijkt of de anderen het allemaal wel goed doen. 

 

Maar het is gelukt! We hebben het pleintje weer uitgebreid met 13 betonplaten voor nog meer ruimte!

Deze week komen er meer violen en bloembollen bij en dan openen wij het voorjaar alvast.

 

 

Zo, ik kan bijna niet wachten, lekker in mijn bed met lakens die ik vandaag zélf heb buiten gehangen en opgemaakt!