Malle Babbe(l)

Zondag, Zondag, vandaag blijf ik de hele dag dicht bij je,

Zondag, Zondag we hebben tijd om lekker lang te.....

 

Niks d'r van, an't werk, ie mot poetsen, ramen wassen, stofzuugen, was opvouwen.

Dé favoriete uitspraak van De Boomkweker, welke dag het ook is.

 

We zaten lekker rustig aan de koffie bij Van Buren, toen er een auto onwies kwam anjagen. Want, ja, cadeautje vergeten en je kunt niet zonder cactus bij oma aankomen natuurlijk.

Wat een geluk dat Bargeman dan altijd wel wat leuks in het blokhutje heeft staan!

 

Echt een blikvanger die blokhut van ons. Vooral nu met de nieuwe aerodynamische watertafels! Want, dankzij Vriend van De Vader, hebben ze wielen. En dan ku'j gang kriegen.

Als de vrouw van De Boomkweker weer wat aan de late kant is met de vorst in de gaten houden, dan hoef je maar iets te drukken en 't steet in de schure.

Maar goed dat De Vader de gedachten d'r bie'j had en 't hekje van de stal dichte hef gedoan, want anders had de merrie alle violen opgegetten!

We hebben ook Ranonkels, Saxifraga, Erysimum, Bellis, aardbeienplanten en kruiden in soorten hoor, moar doar kon De Merrie niet bie'j.  Da'j 't ffen wet.

't was de grote merrie heur, niet de kleine merrie, want den kan amper oaver de deure kieken. 

 

Om even terug te komen op de vriend van de vader; Ook hij heeft een favoriete uitspraak;  'Voor al uw klussen, groot of klein, moet u bij de Vriend van De Vader zijn' deze komt overigens in vele variaties voorbij.

 

Ook krijgen we op het moment geregeld de vraag of we weer doe-het-zelf workshops verzorgen.

Jazeker, de plannen zijn er al, het schort alleen nog even aan de uitwerking.

De vrouw van de boomkweker hef d'r een betjen een prottel van gemaakt. Dus ik moet eerst een beetje orde op zaken stellen, want we krijgen nu weer meer klanten over de vloer en tja, het oog wil ook wat he?

Maar er wordt aan gewerkt, we komen zo snel mogelijk met voorbeelden.

 

Nog iets leuks trouwens; we hebben aardbeien gepoot in perkgoedzakken. Deze zijn straks, als ze goed geworteld zijn, ook bij ons verkrijgbaar. De Boomkweker heeft ze gedoopt tot 'de snoepzak'. Dat klinkt toch hartstikke fijn!

 

Helaas zijn we al weer tot het einde van deze geweldige week gekomen.

Ik wil Rob de Nijs bedanken voor de muzikale begeleiding. ( ik ben stiekem een groot fan) ( ja, hallo, ik ben ook al 25 geweest).

Laten we met ons allen weer ons best doen om er weer een top week van te maken! 

 

Ook ditmaal hebben we, om privacy redenen, niet de echte namen van de personages genoemd. En anders goat jullie ze lenen en dan kump d'r van mien klusjes weer niks...